Rohki halli

Hejsan !

Igår kväll var vi 9 medlemmar som for till finska Pello för att vara på studiebesök på deras nya hundhall. Gissa om vi var imponerade redan när vi stod utanför, hallen är 55 meter lång och 20 meter bred och helt massiv innifrån. Just igår var det 1 år sedan det invigdes och i dagsläget installeras värmepumpar för att det ska hålla en jämn temperatur, fram tills nu har det varit kallt.

Pekka Salminen som är veterinär i Pello, och även den som drev på och stod för visioner och drömmar för att bygga just denna hall visade oss runt, tillsammans med Anne Haapalahti. Allt arbete som är gjort för att förverkliga detta projekt är ideellt och alla har dragit sitt strå till stacken, även många som inte har hund själv har hjälpt till. Pekka poängterade även att man inte kan tänka "om" i samband med ett sånt här projekt, utan istället tänka "när".

Självklart har det varit kostsamt att bygga detta, men de mesta av pengarna kommer från privatpersoner som har sponsrat... I själva hallen fanns då en stor yta för diverse träningar, ett café med några bord och toaletter och även ett kontor / teorilokal, som golvmaterial i hallen var det konstgräs som var nyligen ditsatt och tack vare det så kan dom låna ut lokalen till olika bollsporter så som fotboll och badminton.

Ett helårs medlemskap kostade 500:- och då får man en egen nyckel dit så att man i princip kan fara dit och träna när som helst. I nuläget hölls det olika grupper där, såsom nybörjar agility, fortsättningsagility, allmänlydnad, tävlingslydnad osv.

Vi tackar och bockar för att vi fick komma och hälsa på er, det var jätteintressant och inspirerande och vi kommer tillbaka snart igen !




Såhär ser då hallen ut utifrån, massiv ! På taket fanns det skyltar med olika hundraser som även var snyggt upplysta. Det var med andra ord inte svårt att hitta dit.



Här ser man då konstgräset och lite av agilityhindrena.



Värmefläktar hölls just på att installeras.



Caféköket som kändes väldigt hemtrevligt och fräscht.


Pekka berättar :)



Kontorsdelen.




Något som var kul att höra var att Pekka under varje dag bygget har pågått har fotograferat olika moment och även lagt till datum, så man kan följa hela bygget steg för steg.



Det var verkligen givande att se allt ta form.



Anne med hennes jack russel tik.



Här på ena långsidan på väggen hade privatpersoner och företag fått förstora upp sina egna hundbilder mot en slant ;)



Värmefläktarna som ska se till att varken hundar eller människor behöver frysa mer.



Vi måste ju känna oss lite delaktiga när vi har en sån duktig medlem som kan göra såna här fina skyltar. Just den här fick dom i samband med invigningen.



Det kändes rätt mäktigt när man väl stod där och blickade ut från ena kortsidan till den andra.



Athena provade oxå på lite av agility hindren med betyget mycket väl godkänt :)

Studiebesök.

Hejsan !

Enligt vårt aktivitetsschema står "julkul för hunden" som aktivitet på onsdag, men det är inställt då vi har blivit inbjudna till finska Pello för att titta på deras nya hund-hall. Alla som är intresserade av att följa med är varmt välkomna, vi samlas 18.30 utanför vuxenskolan och åker vidare därifrån, hoppas att det är många som är intresserade ! Hör gärna av er i förväg ( via mail, loggen på fb, eller sms) om ni vill följa med så att vi kan planera hur många bilar som behöver åka.

/Ordf. Eva-Maria

RSS 2.0